Blini mit Paprikaragout

Blini mit Paprikaragout

4.2 101 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Blinis
  • Buchweizen
    100 g
  • Milch
    200 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    ¼ TL
  • Mehl
    40 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
Paprikaragout und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Olivenöl und mehr zum Braten
    20 g
  • rote Paprika in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    300 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wasser
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Petersilie, getrocknet
    1 EL
  • Crème fraîche
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1562 kJ / 373 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...