Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga à temperatura ambiente q.b. p/ untar e pincelar
- 12 gemas de ovo
- 400 g açúcar
- 500 g leite de coco
- 300 g farinha tipo 55
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de cardamomo em pó
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2171.7 kJ / 519 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 164.5 mg
Alternatywne przepisy
Quindão
1 Std. 5 Min
Kulfi - Gelado de leite com frutos secos
8h 30min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6 godz.
Crepes soufflé
1h 10min
Pastéis de sapateira
2 Std.
Doce de cebola - TM31
Brak ocen
Limonada brasileira intensa
5min
Gelado de Dom Rodrigo
13hod.
Chutney de coentros e coco
35 min
Aveludado de cebola e tomilho
40 min
Baklava
1 Std. 20 Min
Mousse de chocolate e menta
3h 15 min