Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa lêveda
- 70 g leite à temperatura ambiente
- 15 g açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 60 g farinha
Bolo
- 100 g passas de uva
- 50 g rum
- 240 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 65 g açúcar
- 1 ovo
- 80 g leite
- ½ c. chá de sal
- 100 g manteiga bem fria cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- 50 g amêndoa c/ pele partida grosseiramente, mais q.b. inteira p/ a forma
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.7 kJ / 378 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 165.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Tarte gelada
3 godz. 20 min
Blättertorte
2 Std.
Leche frita
2 Std.
Tronco nevado de Natal
1 godz.
Minestrone
2h 50min
Tarte de bacalhau e rosti de batata
1h 23min
Tarte gelada de limão
8h
Delícia de abacaxi
15min
Bolo festa de chocolate
3h
Torta de chocolate e castanha
1 godz. 15 min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 godz.