Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pétalas cristalizadas
- 500 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Pétalas de rosa comestíveis q.b. p/ decorar
Bolo
- 120 g açúcar
- 3 ovos
- 100 g farinha tipo 55
- 50 g manteiga derretida
- 1 vagem de baunilha, só as sementes (opcjonalnie)
- Manteiga q.b. p/ untar
Xarope
- 50 g água
- 10 g sumo de limão
Recheio
- 30 g manteiga
- 25 g doce de framboesa
- 10 g sumo de limão
Maçapão
- 120 g amêndoa s/ pele
- ½ clara de ovo (20 g aprox.)
Glacé
- 1 clara de ovo
- 1 c. chá de sumo de limão
- Corantes alimentares de várias cores q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 913.8 kJ / 218.4 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 17.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufas de café com leite condensado
9 Std.
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9h 15min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45min
Empanada multicolor
1h 15 min
Lençol
30min
Bolachas de cacau sem ovo
45min
Massa folhada de chocolate
1h 40min
Bolo cassata
40min
Cubos de rebuçado
Brak ocen
Massa sablé de cacau
45min
Bombons de avelã e amêndoa
1h
Bolo de amendoa e abóbora cristalizada
35 Min