Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peru (4 kg aprox.)
- 2 limões
- 1 laranja cortada em rodelas
- Água q.b. p/ servir
- 155 g sal
- 100 g sobras de pão
- 1 dente de alho
- 10 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g manteiga
- 50 g vinho tinto
-
80
g arandos
lub 80 g sultanas - 100 g pistácios
- 2 ovo
- 400 g carne de porco picada
- 400 g salsichas frescas s/ pele
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 10 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 80 g chalota
- 100 g azeite
- 30 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4510.7 kJ / 1078.1 kcal
- Białko
- 105.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 62.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 5835.4 mg
Alternatywne przepisy
Lombinho de porco recheado com tâmaras e molho de chalota
35 Min
Sopa dourada
1h 20 min
Carne guisada com bolinhos de pão a vapor e couve roxa
Brak ocen
Frango na Púcara
1h
Tarte de figo e queijo
30min
Coq au vin
1h 30min
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40min
Frango com legumes e azeite de rosmaninho e manjericão
2h 10min
Peru de Natal Recheado
19h
Árvore de Natal de profiteroles
1h
Rolos de porco com espinafres
55min
Lombinho de porco com molho de mostarda em sous-vide e cuscuz de ervilhas
1h 40min