Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g água
- 80 g açúcar light
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 200 g natas (até 20% de gordura)
- 200 g iogurte natural magro
- 300 g polpa de maracujá s/ sementes
- Chocolate p/ culinária derretido q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 996.1 kJ / 238.1 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 113.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4h 5 min
Panacota de figo
4h 10min
Panacota de frutos do bosque light
7h
Bolo de maracujá
1h 15min
Panacota de cereja
3 Std.
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Panacota light com morangos
3 Std.
Tulipas com gelado de praliné
9 Std.
Panacotas de iogurte grego
3 Std.
Semi-frio de requeijão e maracujá
4 godz. 30 min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 godz. 35 min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2h 15 min.