Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g manteiga
- 70 g água
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de açúcar
Recheio
- 500 g leite
- 2 ovos
- 50 g açúcar
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 10 g amido de milho
-
1000
g morangos pequenos
lub 1000 g fruta fresca variada cortada em pedaços pequenos - Geleia de alperce q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2015 kJ / 481.6 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 96.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de chocolate
1ωρ.
Tiras folhadas de maçã
40 Min
Brigadeirão
1 godz. 45 min
Cheesecake
4h 30min
Tarte de cereja e amêndoa
55 min
Éclairs de chocolate
2 Std.
Tarte de morangos
2 Std.
Bolo com frutos silvestres e natas
1ωρ.
Brioche com creme de chocolate e avelã
2 Std.
Bolo de Baptizado
2 godz. 30 min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8u. 30min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2u. 40min