Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g manteiga
- 130 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 6 claras de ovo
Merengue
- 20 g amido de milho
- 1 c. chá de vinagre de sidra
- 290 g claras de ovo
- ½ c. chá de sal
- 320 g açúcar
- 2 c. chá de cacau em pó
- 1 c. chá de pepitas de chocolate preto
Cobertura
- 200 g natas
- 5 - 7 gotas de sumo de limão
- 100 g frutos vermelhos frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1741.4 kJ / 416.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 173.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado bom
10 Std.
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1 godz. 20 min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4 Std. 30 Min
Cheesecake de morango no forno
4 godz.
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1sa 30 dk
Tarte de frutos silvestres
4 godz. 10 min
Pavlova com coulis de framboesa
1 Std. 50 Min
Tarte de avelã com leite condensado
1sa
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Pavlova de frutos tropicais
2 Std. 15 Min