Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate, small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks, from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger, grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup, syrup only
- 50 g stem ginger, chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears, medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Garnish
- 16 halved walnuts, for grating over plates
- 4 pears, medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- coriander cress, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 206.3 mg
Alternatywne przepisy
Falafel
24 Std.
Chocolate Macarons
25h 30min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6 godz.
Migas with Padrón Peppers
Brak ocen
Eggnog Ice Cream
10 Std. 50 Min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 min
Margarita
10min
Lemon Meringue Pie
2hod. 30min
Lemon Sorbet
8hod. 30min
Hollandaise Sauce
15 min
Pistachio and Almond Gelatos
8hod. 30min
Pizza Marinara
1h 35min