Urządzenia i Akcesoria
Sfenj - Moroccan Doughnuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 pieces
Składniki
-
water250 g
-
1 tsp dried yeastfresh yeast20 g
-
plain flour400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
olive oil for frying
-
icing sugar to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
5 g
Kalorie
822 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Three-milk Cake
2 godz.
Cheesy Crust Pizza
2 godz. 20 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 godz. 10 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Stuffed Moroccan Breads
2 godz. 45 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 godz. 45 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Brioche
5 godz.
Marble cake
2 godz. 10 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.