Urządzenia i Akcesoria
Sfenj - Moroccan Doughnuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 pieces
Składniki
-
water250 g
-
1 tsp dried yeastfresh yeast20 g
-
plain flour400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
olive oil for frying
-
icing sugar to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
5 g
Kalorie
822 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grape and Cava Trifle
4 godz. 30 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Mandarin and Orange Juice
5 min
Lemon cake
2 godz.
Coconut cake
1 godz. 20 min
Coconut and Chocolate Easter Cake
3 godz.
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Marble cake
2 godz. 10 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Curry Bread Rolls
2 godz. 10 min
Moroccan Mint Tea
25 min