Urządzenia i Akcesoria
Sfenj - Moroccan Doughnuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 pieces
Składniki
-
water250 g
-
1 tsp dried yeastfresh yeast20 g
-
plain flour400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
olive oil for frying
-
icing sugar to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
5 g
Kalorie
822 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Three-milk Cake
2h
Cheesy Crust Pizza
2h 20min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Marble Cake
2h 10min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Sfenj - Moroccan doughnuts
2h 45min
Tiramisu
5h 20min
Brioche
5h
Marble cake
2h 10min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h