Krémová polévka s batáty a cizrnou

Krémová polévka s batáty a cizrnou

4.6 50 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 porcí

Składniki

  • 750 gramů batátů na kostky
  • 130 gramů cibule napůl
  • 520 gramů bílé cizrny, konzervované scezené
  • 700 gramů vody
  • 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička soli nebo podle chuti
  • 100 gramů crème fraîche
    100 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
  • 1 polévková lžíce čerstvé petržele najemno nasekané

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 8 g
Kalorie 885 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...