Urządzenia i Akcesoria
Pizza Capricciosa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 portions
Składniki
Dough
-
water220 g
-
barley maltsugar1 tsp
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
strong white bread flour400 g
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
fine sea salt1 tsp
Topping
-
mozzarella cut in pieces (2 cm)200 g
-
anchovy fillets, in oil drained6
-
tinned whole peeled tomatoes250 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 pinch
-
artichoke hearts, in oil drained, quartered4
-
mushrooms in oil, or 4 porcini mushrooms, sliced50 g
-
taggiasca olives50 g
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
32.2 g
Kalorie
3435 kJ /
821 kcal
Tłuszcz
33.1 g
Węglowodany
105.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Croissants
12 godz.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Salt Cod Fritters
45 min
Chickpea Soup (Revithia)
1 godz. 40 min
Yoghurt Dressing
5 min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 min
Potato Flatbreads
12 godz.
Mini Cheesecakes with Mango Purée
3 godz.
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1 godz. 40 min
Zagorski Struklji (Baked Pastry with Cheese)
1 godz. 30 min
Pogača (bread)
3 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min