Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de pasas sin semillas
-
30
g de brandy
lub 30 g de ron - 30 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 6 rebanadas de pan de molde (con o sin corteza)
- 80 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla abierta y en trozos
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 300 g de leche
- 4 huevos
- agua caliente (para la bandeja de horno)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1861 kJ / 445 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Flan de París con merengue
10h
Higos o brevas con helado de yogur y dulce de higo
4h
Compota a la antigua
2h 30min
Clafouti de cerezas
1h 20min
Pastel crujiente de manzana
1h 15min
Tarta de queso ricota con mermelada de higos
5 godz. 40 min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 Std. 10 Min
Pudin de castañas
3u. 15min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Tarta Tatín
1h 30min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h