Urządzenia i Akcesoria
Gozleme
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 pieces
Składniki
Dough
-
strong white bread flour450 g
-
dried instant yeast10 g
-
fine sea salt1 pinch
-
olive oil30 g
-
plain yoghurt50 g
-
water warm260 g
-
plain flour for dusting
Filling
-
Swiss chard200 g
-
onions quartered100 g
-
olive oil15 g
-
sweet paprika1 tsp
-
feta cheese120 g
Assembly
-
plain flour for dusting
-
olive oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
70.7 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
435.9 kJ /
104.2 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 godz. 10 min
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
1 godz. 35 min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2 godz. 15 min
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5 godz.
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Vegetable fideuá
40 min
Gazelle horns
1 godz.
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1 godz. 20 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min