![Chawanmushi Chawanmushi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/229703.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chicken breast fillets, skinless, sliced (5 mm)
- 30 g soy sauce
- 25 g carrots, cut in pieces
- 2 fresh shiitake mushrooms, sliced
- 8 cashew nuts
- 2 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- 250 g dashi stock, cold
- 15 g mirin
- 2 medium eggs
- ¼ tsp fine sea salt
- 1000 g water, plus extra hot water for soaking
- 1 lemon, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 103.5 kJ / 24.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30 Min
Creamy mushroom soup
20 Min
Chrysanthemum Tofu Soup
2h 10min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50 Min
Sea Vegetable Stew
Brak ocen
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Stir-fried noodles with vegetables
30 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 min