Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chicken breast fillets, skinless, sliced (5 mm)
- 30 g soy sauce
- 25 g carrots, cut in pieces
- 2 fresh shiitake mushrooms, sliced
- 8 cashew nuts
- 2 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- 250 g dashi stock, cold
- 15 g mirin
- 2 medium eggs
- ¼ tsp fine sea salt
- 1000 g water, plus extra hot water for soaking
- 1 lemon, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 103.5 kJ / 24.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Hot and sour soup
20 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Rice Wine Chicken
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40min
Salted Vegetables Duck Soup
2 Std. 5 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min