Urządzenia i Akcesoria
Blaubeerkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Butterkekse80 g
-
Mandeln50 g
-
Amarettini40 g
-
Butter in Stücken130 g
-
Zucker110 g
-
Vanilleschote½
-
Blaubeeren400 g
-
Zitronensaft30 g
-
Quark, 40% Fett750 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1317 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2016
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 Std. 20 Min
Frischkäsetorte mit Maracuja
3 Std. 30 Min
Zitronen-Joghurt-Torte
6 Std. 30 Min
Limetten-Cheesecake
6 Std. 30 Min
Apfel-Schmand-Torte
2 Std.
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4 Std.
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 Std. 10 Min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 Std. 30 Min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 Std. 30 Min
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min