Urządzenia i Akcesoria
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Koriander abgezupft1 Bund
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Wasser300 g
-
Kartoffeln in Würfeln (1 cm)300 g
-
Frischkäse130 g
-
Ras el Hanout½ TL
-
Olivenöl4 EL
-
Salz½ TL
-
Brickteig (ca. 30 cm Durchmesser)6 Blätter
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1670 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zatar
15 min
Klassische Samosas
1 godz. 30 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Fatayer mit Käse und Minze
1 godz. 5 min
Falafel in Fladenbrot mit Tahin-Sauce
1 godz. 25 min
Kashmiri Reis
30 min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Libanesisches Fladenbrot
3 godz. 20 min
Möhren-Halwa
40 min
Chapati
1 godz. 10 min
Za´atar-Brot
1 godz. 40 min