Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenkuchen
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 20 g Mandeln, gehobelt
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 150 g Zucker
- 100 g brauner Zucker
- 3 Eier
- 100 g Wasser
- 40 g Kakao
- 140 g Mehl
Bienenstichkruste
- 50 g Butter
- 40 g Zucker
- 40 g Honig
- 1 Prise Salz
- 20 g Milch
- 100 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllter Schokoladenkranz
5 Std. 40 Min
Brownie-Käsekuchen
2 godz.
Cheesecake-Cubes
1sa
Cookie-Brownies
1u. 10min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 Std. 15 Min
Chocolate Mud Cake
1sa 30 dk
Danish Dream Cake
55 min
Cheesecake-Brownies
3 Std.
Pfirsich-Cheesecake
1h 40min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 Std.
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2sa 30 dk
Marzipan-Quadrate
2h 40min