Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste

Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste

4.5 2.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben

Składniki

Schokoladenkuchen
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Mandeln, gehobelt
    20 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Zucker
    150 g
  • brauner Zucker
    100 g
  • Eier
    3
  • Wasser
    100 g
  • Kakao
    40 g
  • Mehl
    140 g
Bienenstichkruste
  • Butter
    50 g
  • Zucker
    40 g
  • Honig
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • Milch
    20 g
  • Mandeln, gehobelt
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 440 kcal / 1840 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...