Urządzenia i Akcesoria
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
Schokoladenkuchen
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mandeln, gehobelt20 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
-
Zucker150 g
-
brauner Zucker100 g
-
Eier3
-
Wasser100 g
-
Kakao40 g
-
Mehl140 g
Bienenstichkruste
-
Butter50 g
-
Zucker40 g
-
Honig40 g
-
Salz1 Prise
-
Milch20 g
-
Mandeln, gehobelt100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1840 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Marzipan-Quadrate
2 godz. 40 min
Danish Dream Cake
55 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Schoko-Erdnuss-Torte
2 godz. 30 min
Gefüllter Schokoladenkranz
5 godz. 40 min
Brownie-Käsekuchen
2 godz.
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 godz.
Cheesecake-Brownies
3 godz.
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 godz. 30 min
Cheesecake-Cubes
1 godz.
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 godz. 30 min