Frischkäse-Haselnuss-Torte

Frischkäse-Haselnuss-Torte

4.7 603 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
12 Stücke

Składniki

Keksboden
  • Butterkekse
    200 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Haselnuss-Gebäck-Kugeln (z. B. Giotto)
    80 g
Beerenkompott
  • Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut
    300 g
  • Himbeersirup
    100 g
  • Speisestärke
    10 g
Frischkäse-Creme und Fertigstellung
  • Zucker
    125 g
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    6 Streifen
  • Haselnuss-Gebäck-Kugeln (z. B. Giotto)
    120 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Götterspeise Zitronengeschmack, instant (à 12 g)
    2 Pck.
  • Wasser
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    50 g
  • Magerquark
    250 g
  • Doppelrahm-Frischkäse
    400 g
  • Beeren, gemischt, frisch
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 13 g
Kalorie 2455 kJ / 587 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...