Schoko-Keks-Torte

Schoko-Keks-Torte

4.5 458 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

Brownieboden
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Mandeln
    150 g
  • Zucker
    250 g
  • Mehl
    50 g
  • Kakao
    80 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 Prise
Belag
  • Schoko-Doppelkekse mit weißer Cremefüllung (z. B. Oreos®)
    45 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken
    50 g
  • Himbeeren
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 2395 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...