Urządzenia i Akcesoria
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Schokoladenkuchen
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mandeln200 g
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken200 g
-
Zucker200 g
-
Mehl (opcjonalnie)40 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Salz1 Prise
-
15 g Mandellikör, z.B. AmarettoOrangenlikör, z.B. Cointreau (opcjonalnie)15 g
-
Eier4
Frischkäse-Topping
-
weiße Schokolade in Stücken200 g
-
Frischkäse300 g
-
Karamellsauce (z.B. von Schwartau)50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1903 kJ /
455 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Happy birthday!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chocolate Cheesecake mit Erdnusscreme
6 godz.
Himbeer-Cheesecake mit weißer Schokolade
6 godz. 30 min
Schoko-Erdnuss-Torte
2 godz. 30 min
Cheesecake-Cubes
1 godz.
Valentine's Cheesecake
4 godz. 30 min
Pfirsich-Cheesecake
1 godz. 40 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min
Möhrenkuchen mit Frischkäse-Guss
1 godz. 30 min
Cheesecake-Brownies
3 godz.
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 godz. 30 min
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 godz. 30 min