春笋咸肉千张

春笋咸肉千张

4.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
3 人份

Składniki

  • 4 片
  • 干的虾米 泡水10分钟沥干
    10 克
  • 肉糜
    220 克
  • 料酒
    5 克
  • 麻油
    1 茶匙
  • 生抽
    10 克
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • ½ 茶匙
  • 1 颗
  • 千张 薄千张,切成15*25厘米,约8份
    2 张
  • 8 根
  • 咸肉 切块,水里浸泡20-30分钟。
    140 克
  • 切段
    1 根
  • 鸡高汤
    1200 克
  • 可根据个人口味调节
    适量
  • 切滚刀块
    200 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 43.3 g
Kalorie 3101.7 kJ / 741.3 kcal
Tłuszcz 58.8 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...