Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 180 g azeite
- 180 g vinho branco
- 600 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 400 g água
- 4 ovos
- 35 g azeite
- 150 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 150 g pimento verde cortado em pedaços
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar amarelo
- 200 g tomate em pedaços
- 240 g atum em lata escorrido
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 2746.4 kJ / 656.4 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 750.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2 godz. 50 min
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Empada de alheira e grelos
1h
Empanadas de atum
1h
Tarte Tatin de pera
1h 30min
Tortilha de atum no forno
1h 30min
Empanadas de frango
2h 30min
Empanada de carne e azeitonas
1h
Tarte tatin
2h
Tortilha de batata e chouriço
50min
Empada Galega
35min