Urządzenia i Akcesoria
Porree-Feta-Tarte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl200 g
-
Salz1 Msp.
-
Wasser kalt30 g
-
Ei getrennt1
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
Belag
-
Butter in Stücken30 g
-
Porree in dünnen Ringen (5-8 mm)300 g
-
50 g BrüheWeißwein50 g
-
Crème fraîche150 g
-
Mehl30 g
-
Feta zerbröckelt200 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat1 Prise
-
Ei1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1594 kJ /
381 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinattarte
1 h 20 min
Porree-Pilz-Quiche
2 h 10 min
Paprika-Feta-Tarte
1 h
Mediterrane Gemüsequiche
1 h 20 min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 h
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 h 45 min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1 h 10 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 h 15 min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 h
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 h 15 min
Porreetorte
1 h 20 min
Französische Zucchini-Tarte
2 h