Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl
- 1 Msp. Salz
- 30 g Wasser, kalt
- 1 Ei, getrennt
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 30 g Butter, in Stücken
- 300 g Porree, in dünnen Ringen (5-8 mm)
-
50
g Weißwein
lub 50 g Brühe - 150 g Crème fraîche
- 30 g Mehl
- 200 g Feta, zerbröckelt
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1h 10min
Porree-Pilz-Quiche
2h 10min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15min
Porreetorte
1h 20min
Grünkohltarte
2 Std.
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Spinattarte
1h 20min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1h 30min