Urządzenia i Akcesoria
Erdbeerchutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Erdbeeren halbiert800 g
-
Himbeeressig120 g
-
Gelierzucker 2:1350 g
-
Salz2 ½ TL
-
Grüner Pfeffer, eingelegt1 TL
-
rote Zwiebeln halbiert, in dünnen Ringen (5 mm)200 g
-
Basilikum in Streifen geschnitten20 Blätter
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1880 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
101 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 3/2015
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Senf
30 min
Erdbeer-Balsam-Essig
1 godz. 30 min
Erdbeer-Tomaten-Relish
40 min
Aprikosen-Ketchup
45 min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min
Erdbeer-Mango-Chutney
2 godz. 30 min
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 godz.
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min