Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz con leche
- 550 g de leche entera
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de licor de anís
- 120 g de arroz de grano redondo
- 1 tira de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 1 tira de piel de naranja (solo la parte naranja)
- ½ palo de canela
- 80 g de azúcar
- 20 g de mantequilla (opcjonalnie)
Fixuelos
- 200 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 220 g de leche
- 30 g de licor de anís
- 2 cucharadas de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 20 g de aceite (para cocinar los frixuelos)
Montaje
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Frixuelos rellenos de merluza y gambas
2h
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10 godz. 15 min
Pastel de cabracho
2 godz. 50 min
Pote asturiano
26u. 30min
Empanada de bacalao y manzana
1 Std. 40 Min
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1h 15min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40min
Casadielles
3 Std.
Filloas
1h
Crema de andaricas
50min
Leche frita
2 godz. 45 min