Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano, a pezzi (3 cm)
- 100 g di prosciutto crudo, a cubetti (1 cm)
- 100 g di salame piccante tipo chorizo, a fettine (1 cm)
- 120 g di cipolle, a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro, in scatola
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di origano secco (opcjonalnie)
- 600 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne alla puttanesca
35 Min
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 min
Ghackets e hörnli gratinati
1h 10 min.
Maccheroni dell'alpigiano
30 min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Farfalle ai quattro formaggi
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Pollo alla pechinese
Brak ocen
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Insalata arcobaleno veloce
10 min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min