Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante

Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante

4.8 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano a pezzi (3 cm)
    70 g
  • di prosciutto crudo a cubetti (1 cm)
    100 g
  • di salame piccante tipo chorizo a fettine (1 cm)
    100 g
  • di cipolle a metà
    120 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di polpa di pomodoro, in scatola
    400 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di origano secco (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    600 g
  • di pasta secca tipo penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 424 kcal / 1776 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...