Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 750 g cebola cortada em lâminas
- 4 dentes de alho cortados em lâminas
- 250 g açúcar amarelo
- 5 g tomilho-limão, só as folhas
- 1 malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 1 ½ c. chá de sal
- 250 g vinho tinto
- 130 g vinagre
- 75 g vinho do Porto
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caviar de cogumelos
20min
Patê de salmão
10min
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Patê de feijão branco e pimentos
1 Std. 10 Min
Chutney de beterraba e laranja
1h
Gaspacho
30min
Éclaires salgados
1h 30min
Rolo de agrião com cebola confitada
1h
Azeitonas em conserva
25min
Húmus de cenoura
15min
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15min
Patê de azeitonas e amêndoas
5min