Banana Cream Pie

Banana Cream Pie

3.7 10 ocen
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 slices

Składniki

Pie Crust
  • unsalted butter chilled, diced
    120 g
  • vegetable shortening chilled, diced
    60 g
  • plain flour
    280 g
  • caster sugar
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • water, cold
    6 - 8 Tbsp
  • unsalted butter for greasing
Banana Filling
  • orange juice (approx. 1 orange)
    30 g
  • bananas sliced
    760 g
  • unsalted butter diced
    60 g
  • single cream
    680 g
  • caster sugar
    140 g
  • egg yolks from large eggs
    6
  • cornflour
    4 Tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • unsalted butter
    60 g
Pie Topping
  • sugar
    2 tsp
  • whipping cream
    450 g
  • natural vanilla extract
    ¼ tsp
  • bananas sliced (1 cm) (approx. 1 banana)
    130 g
  • orange juice (approx. ½ orange)
    15 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 954 kcal / 3992 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...