Urządzenia i Akcesoria
Apple Rose Tart
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cold, diced170 g
-
plain flour220 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water cold45 g
Filling
-
lemon thin peelings of half and juice for glaze (approx. 25 g)1
-
granulated sugar80 g
-
cooking apples (e.g. Bramley), peeled, cored, quartered600 g
Apple Rose
-
red apples cored, halved, thinly sliced (1 mm) (approx. 520 g)4
-
lemon juice (approx. half a lemon)15 g
-
granulated sugar20 g
-
water300 g
Glaze
-
apricot jam60 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
23 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1382 kJ /
330.3 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Chocolate Meringue Stack
7h 30min
Normandy Apple Flan
1h 25min
Quince Tart
50min
Rosé and Raspberry Jelly
12h 30min
Profiteroles
2h 15min
Rice Cake with Sweet Azuki Bean Paste
8h 30min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2h 45min
Pink and White Macarons
1h 30min
Ombre Cake
2h 10min
Camille Carrot and Almond Cakes
1h 35min
Coconut Cake
1h 20min
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
9h 25min