Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 170 g unsalted butter, cold, diced
- 220 g plain flour
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 45 g water, cold
Filling
- 1 lemon, thin peelings of half and juice for glaze (approx. 25 g)
- 80 g granulated sugar
- 600 g cooking apples (e.g. Bramley), peeled, cored, quartered
Apple Rose
- 4 red apples, cored, halved, thinly sliced (1 mm) (approx. 520 g)
- 15 g lemon juice (approx. half a lemon)
- 20 g granulated sugar
- 300 g water
Glaze
- 60 g apricot jam
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1382 kJ / 330.3 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 23 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2h 45min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11h 5min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 Std. 55 Min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Grissini with Parmesan and Herbs
5 Std. 10 Min
Chocolate Bourbons
1 godz. 45 min
Strawberry Bavarois
6 godz.
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Pretzels
1h
Cheese and Onion Cornbread (Sopa Paraguaya)
1h
Mocha Cake
2 Std. 5 Min