Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 去骨去皮雞腿肉 ,切塊
- 20 克 蝦仁
- 20 克 芹菜 ,取莖,切段
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 ¼ 茶匙 糖
- 1 茶匙 醬油
- 1 茶匙 玉米粉
- 500 克 板豆腐 ,切正方塊(約4公分),將中間挖空
- 10 片 青江菜
- 500 克 水 (蒸煮用)
- 40 克 蠔油
- 1 小撮 香菜 ,切碎,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 899.8 kJ / 215.3 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.9 g