
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Carbonara (TM6 & TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)60 g
-
pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)30 g
-
shallot (approx. 30 g)1
-
bacon cubes150 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
water1200 g
-
salt¾ tsp
-
dried spaghetti350 g
-
medium eggs (see tip)3
-
egg yolk from medium egg1
-
ground black pepper2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
667.9 kcal /
2794.4 kJ
Białko
27.9 g
Tłuszcz
30.1 g
Węglowodany
69.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
945.5 mg