Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 150 g bacon cubes
- 20 g extra virgin olive oil
- 1200 g water
- ¾ tsp salt
- 350 g dried spaghetti
- 3 medium eggs (see tip)
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794.4 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 945.5 mg
Alternatywne przepisy
Egg Fried Rice
35min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 Min
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1 Std.
Tomato and Bacon Spaghetti
35min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Spaghetti carbonara
40min
Mac 'n' Cheese
1 Std. 20 Min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min