Urządzenia i Akcesoria
Bakewell Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
icing sugar35 g
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
egg yolk from medium egg1
Filling
-
blanched almonds120 g
-
unsalted butter soft65 g
-
caster sugar90 g
-
medium eggs2
-
natural almond extract½ tsp
-
raspberry jam120 g
-
flaked almonds1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.9 g
Kalorie
1500 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Dundee Cake
3 Std. 10 Min
Mincemeat and Almond Tart
2 Std. 15 Min
Blueberry Bakewell Traybake
1 Std. 30 Min
Angela's Sticky Tea Bread
1 Std. 30 Min
Cornish Fairings
35 Min
Ginger Flapjacks
1 Std. 30 Min
Mincemeat Crumble Cake
1 Std. 15 Min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 Std. 45 Min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min