Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- natives Olivenöl zum Einfetten und Beträufeln
- 3 Stängel Oregano, abgezupft
- 3 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 3 Stängel Thymian, abgezupft
- 70 g Schweineschmalz
- 180 g Wasser, lauwarm
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 geh. TL Salz und etwas mehr zum Würzen
-
100
g Fontinakäse, in Stücken (3-4 cm)
lub 100 g Gruyère Käse, in Stücken (3-4 cm) - 15 - 20 Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 35 min
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Sattmacher-Pizza
1 Std.
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2 godz. 10 min
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1 Std. 20 Min
Mini-Focacce Phantasie
2h 5 min
Pfannkuchen am Spieß
1 Std. 15 Min
Paprika-Pizza
1h 55min
Flammkuchen, klassisch
1 Std.
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min
Pizzaschnecken mit Salsiccia
1 Std. 20 Min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1h 40min