Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina manitoba
- 15 g di lievito fresco
- 50 g di acqua
Impasto
- 80 g di nocciole sgusciate e spellate
- 60 g di zucchero
- 220 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 100 g di panna con il 30% di grassi
- 1 uovo
- 3 tuorli d'uovo
- 250 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 50 g di Maraschino (liquore alle ciliegie)
Terminare la preparazione
- 2 - 3 cucchiai di zucchero a velo
- 70 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 min
Torta di mele
1 Std.
Mississippi Cake chiara
1 godz. 15 min
Torta allo yogurt
1 Std. 40 Min
Torta di mele
1 Std.
Pane rustico
2 godz.
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Flan di semolino
1 godz. 15 min
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min
Baci di dama al cioccolato
1 Std.
Torta soffice al cioccolato
1 godz. 30 min
Torta di mele
1 godz. 30 min