Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Za'atar
- 20 g dried thyme
- 15 g dried oregano
- 15 g dried savory (see tip)
- 10 g sumac (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g sesame seeds
Flatbread (Manakish)
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 275 g water
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Pilau Rice
40 min
Kashmiri Rice
30 Min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2h 15 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Za'atar flat bread (mankouche)
1j 35 menit
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Pitta Bread
2h
Gnocchi with Taleggio Cheese
1h 40min
Jalapeño and Corn Croquettes with Chipotle Mayonnaise
25h 20 min
Garam Masala
10 min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Masala Chai
15min