Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Za'atar
- 20 g dried thyme
- 15 g dried oregano
- 15 g dried savory (see tip)
- 10 g sumac (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g sesame seeds
Flatbread (Manakish)
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 275 g water
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Harissa
20 min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Fatayer with cheese and mint
2h 15 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Pitta Bread
2 godz.
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Houmous
13 godz. 30 min
Pain d'Epi
2 godz. 40 min