Urządzenia i Akcesoria
Sheer Berenj (Rice Pudding)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
milk650 g
-
cream200 g
-
rose water2 tsp
-
1 tsp ground cardamomcardamom seeds1 tsp
-
vanilla pod seeds only½
-
honey plus extra for drizzling60 g
-
pudding rice200 g
-
unsalted butter20 g
-
flaked almonds, toasted2 Tbsp
-
chopped pistachios2 Tbsp
-
lime zest only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1269 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caramel Parfait
7h
Houmous
13h 30min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2h 50min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Mango Kulfi
4h 20min
Moroccan Mint Tea
25min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h