Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 250 g batatów, obranych, pokrojonych na kawałki
- 90 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 200 g wody
- 100 g fileta z piersi kurczaka, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 338 kJ / 81 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z warzyw i mięsa
50 Min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Kurczak z cukinią i warzywami (od 6. miesiąca życia)
35min
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 Min
Wołowina z warzywami i płatkami ryżowymi (dla dzieci)
25 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée z pietruszki i jabłek (dla dzieci)
25 min
Purée z warzyw i ryby
45min