Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması

4.6 587 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porsiyon

Składniki

  • soğan ikiye bölünmüş
    100 g
  • domates ikiye bölünmüş
    200 g
  • maydanoz sadece yaprakları
    8 - 10 dal
  • Osmancık pirinci
    170 g
  • tereyağı oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
    45 g
  • biber salçası
    30 g
  • limon suyu
    15 g
  • tuz
    1 ½ tk
  • pul biber
    ½ tk
  • kıyma dana veya kuzu
    300 g
  • kuru nane
    3 tk
  • karabiber
    1 tk
  • yeşil dolmalık biber orta boy, kapağı kesilip kenara alınmış, çekirdekleri temizlenmiş (700-800 g)
    12
  • zeytinyağı
    1 - 2 yk
  • su
    900 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 24 g
Kalorie 2147 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...