Hatay Usulü Fellah Köftesi

4.5 493 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porsiyon

Składniki

KÖFTE
  • soğan ikiye bölünmüş
    140 g
  • su ellerinizi hafifçe ıslatmak için ekstra su
    400 g
  • ince bulgur çiğköftelik
    280 g
  • irmik
    125 g
  • un tepsiyi unlamak için ekstra un
    50 g
  • yumurta
    1
  • domates salçası
    35 g
  • biber salçası
    105 g
  • tuz
    2 ½ tk
  • kimyon
    1 tk
  • karabiber
    ¼ tk
  • domates dörde bölünmüş
    600 g
  • zeytinyağı
    120 g
  • sarımsak
    8 diş
  • nar ekşisi bk. Öneriler
    1 - 2 yk
  • şeker (opcjonalnie) bk. Öneriler
    ¼ tk
KÖFTELERİN PİŞMESİ VE BİRLEŞTİRME
  • su köfteleri haşlamak için
    1500 g
  • tuz
    2 tk
  • maydanoz yaprağı, taze ince kıyılmış
    ¼ - ½ demet

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 11.7 g
Kalorie 2213.3 kJ / 528.7 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 72.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...