Urządzenia i Akcesoria
İrmik Helvası
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porsiyon
Składniki
-
irmik200 g
-
antep fıstığı, tuzsuz25 g
-
süt300 g
-
su300 g
-
şeker300 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş (2 cm), yağlamak için ekstra tereyağı100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porsiyon
Sód
184.6 mg
Białko
43 g
Kalorie
12258.9 kJ /
2930 kcal
Tłuszcz
105.8 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
59.7 g
Węglowodany
465 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pratik Aşure
2 godz. 15 min
Kuru Domates ve Peynirli Dip
5 min
Biberiye, Anason ve Vanilyalı Çay
15 min
Bebek Bisküvisi
30 min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20 min
Tahinli Cevizli Kek
55 min
İrmikli Puding
20 min
Kabak Tatlısı
7 godz.
Revani
12 godz. 40 min
Sömelek Köfte
1 godz.
Haşhaşlı Cevizli Gümüşhacıköy Çöreği
50 min
İrmikli Puding
15 min