![Butternut Squash and Apple Soup Butternut Squash and Apple Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db53f001-3983-4de8-99f1-d0b545a92159/Derivates/4dc471cb-6236-4528-ad18-3d57e7a11188.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz onion quartered (approx. ½ onion)
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 24 oz butternut squash, stem removed, cut into pieces (1 in.) (approx. 1 sm. squash) (see Tip)
- 12 oz green apples, quartered (approx. 2 med. apples)
- 2 oz carrots, cut into pieces (2 in.) (approx. 1 carrot)
- 2 oz celery, cut into pieces (2 in.) (approx. 1 stalk)
- 24 oz water
-
1 ½
heaping tbsp vegetable stock paste
lub 2 vegetable stock cubes - ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- 2 oz heavy whipping cream (optional)
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30min
Pea Soup
30min
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Carrot Ginger Soup
20min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Vegetable Soup
35 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Leek and Potato Soup
40min
Tomato Basil Soup
40min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Asparagus Cream Soup
25min