Torta "Opera"

Torta "Opera"

4.3 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 24 godz.
20 porzioni

Składniki

La glassa al cioccolato
  • 2 fogli di gelatina (1,9 g/foglio) e un recipiente di acqua fredda
  • 90 g di acqua
  • 110 g di zucchero
  • 65 g di panna con il 30% di grassi
  • 35 g di cacao in polvere
Lo sciroppo al caffè
  • 300 g di caffè
  • 150 g di zucchero
  • 10 g di caffè solubile
L'impasto per il biscotto
  • 4 uovo intere
  • 4 tuorli d'uovo
  • 220 g di mandorle tritate
  • 275 g di zucchero
  • 4 albumi d'uovo
  • 100 g di farina
La ganache al cioccolato
  • 170 g di cioccolato fondente, 70% di cacao
  • 40 g di panna con il 30% di grassi
  • 120 g di latte intero
  • 20 g di burro
La crema al caffè
  • 350 g di latte intero
  • 10 g di caffè solubile
  • 40 g di maizena
  • 80 g di zucchero
  • 4 tuorli d'uovo
  • 175 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 419 kcal / 1752 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...