Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero (vedi consiglio)
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Impasto
- 150 g di acqua
- 80 g di burro
- 1 cucchiaino di sale
- 15 g di zucchero
- 120 g di farina
- 3 uova
Crema al cioccolato
- 500 g di latte
- 40 g di farina
- 4 uova
- 80 g di zucchero
- 2 cucchiai di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 Min
Glassa al cioccolato
20min
Panna montata
10min
Zucchero a velo
5min
Pastella per fritti
1h
Torta al cioccolato e cocco
40min
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere (Svizzera)
1h 30min
Besciamella
15 Min
Crostata ai lamponi
1h
Pasta di zucchero
1h 10min
Salsa al caramello
1h 30min
Cake al limone
1h 5 min