Urządzenia i Akcesoria
Schoggigipfeli
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
16 Stücke
Składniki
Blätterteig
-
Weizenmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche500 g
-
Butter tiefgefroren, in kleinen Stücken (1-2 cm)400 g
-
Wasser sehr kalt180 g
-
Salz1 TL
Formen und Backen
-
Milchschokolade (ca. 2 Tafeln)180 g
-
Eigelb zum Bestreichen1
-
Puderzucker4 EL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
41.45 g
Kalorie
1391 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
22.29 g
Błonnik
1.23 g
Węglowodany
28.91 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Cake Pops
1h 30min
Oster-Cake-Pops
4h 40min
Schokoladenmuffins
45min
Schwarzwäldertorte
2h 30min
Schoggi-Crème
3h 15min
Schoggi-Pudding
1h 30min
Avocado-Mayonnaise
15min
Grundteig für Brot
24h 30min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1h 15min
Schoko-Mocca-Torte
4h 30min
Erdbeer-Kokos-Glacetorte
4h 45min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1h 30min