Urządzenia i Akcesoria
Mud cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Portionen
Składniki
Kuchen
-
Butter in Stücken, und etwas mehr für die Form375 g
-
Weissmehl und etwas mehr für die Form300 g
-
dunkle Schokolade in Stücken600 g
-
Wasser250 g
-
Zucker200 g
-
Weissmehl300 g
-
Backpulver (11 g)1 Päckchen
-
Eier4
-
Marsala-Wein, trocken oder süss90 g
Glasur
-
dunkle Schokolade in Stücken150 g
-
Crème fraîche120 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Honig30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2506 kJ /
602 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cookies
50 min
Guetzli mit Crèmefüllung im Oréo®-Look
3 godz. 50 min
Brownies
45 min
Blechkuchen mit Erdnussbutter und Chocolate-Chips
1 godz. 20 min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1 godz. 30 min
Stracciatella-Tiramisu
2 godz. 30 min
Zitronenroulade
3 godz.
Schoggi-Cookies
30 min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Ovo-Kuchen
55 min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1 godz. 15 min