Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și legume

Mușchiuleț de porc cu sos de vin roșu și legume

3.8 16 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porții

Składniki

  • șalote curățate
    30 g
  • vin roșu
    150 g
  • morcovi tăiați bastonașe (1 x 7 cm)
    300 g
  • muşchiuleţ de porc (500 g, cca. Ø 6 cm)
    1
  • sare
    1 linguriță
  • piper negru măcinat
    ½ linguriță
  • apă
    130 g
  • concentrat pastă de carne
    ½ linguriță
    ½ cub de concentrat de carne (pentru 0,5 l)
  • boabe de ienupăr (opcjonalnie)
    8
  • gem de cireșe
    25 g
    25 g gem din fructe roșii
  • unt, nesărat sau sărat
    20 g
  • amidon de porumb
    1 linguriță

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 29 g
Kalorie 1047 kJ / 250 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...