
Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Nuss-Schnecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 Stück
Składniki
Füllung
-
Haselnüsse50 g
-
Baumnusskerne50 g
-
Zucker30 g
-
Zimt, gemahlen1 EL
-
Wasser2 EL
-
Quittengelee1 EL
Teig
-
Milch80 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Zucker25 g
-
frische Hefe zerbröckelt½ Würfel
-
Mehl250 g
-
Doppelrahmfrischkäse nature100 g
-
Salz½ TL
-
Zimt, gemahlen½ TL
Auswallen
-
Rohzucker1 EL
Glasur
-
Zucker65 g
-
Doppelrahmfrischkäse50 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
147 kcal /
615 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
17 g