Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Nuss-Schnecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 Stück
Składniki
Füllung
-
Haselnüsse50 g
-
Baumnusskerne50 g
-
Zucker30 g
-
Zimt, gemahlen1 EL
-
Wasser2 EL
-
Quittengelee1 EL
Teig
-
Milch80 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Zucker25 g
-
frische Hefe zerbröckelt½ Würfel
-
Mehl250 g
-
Doppelrahmfrischkäse nature100 g
-
Salz½ TL
-
Zimt, gemahlen½ TL
Auswallen
-
Rohzucker1 EL
Glasur
-
Zucker65 g
-
Doppelrahmfrischkäse50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3.2 g
Kalorie
615 kJ /
147 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Vanillekipferl
1 godz. 30 min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Linzer Torte
1 godz.
Nussgipfel
1 godz. 40 min
Russenzopf mit Cranberries
3 godz.
Luftiger Schokolade-Kaffee-Kuchen
1 godz. 20 min
Spätzle
30 min
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Spitzbueben
1 godz. 40 min