Urządzenia i Akcesoria
Chicken with rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
Rice and chicken
-
400 g short-grain riceEgyptian rice400 g
-
Arabian spice mix2 tbsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
salt2 tsp
-
pepper, freshly ground2 pinch
-
chicken breasts cut into strips1000 g
-
olive oil plus extra for drizzling50 g
-
onions cut in halves100 g
-
beef mince200 g
-
water1000 g
-
ground nutmeg½ tsp
-
dried bay leaf3
Sauce
-
butter cut in pieces40 g
-
flour60 g
Garnish and serving
-
almonds roasted20 g
-
pine nuts roasted20 g
-
unsalted pistachio nuts roasted20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
54.4 g
Kalorie
2782 kJ /
665 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 godz.
Raw kibbeh
15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min