Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil
- 225 g water, room temperature
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 450 g bread flour
- 340 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 1 tbsp salt
- 1 tsp instant yeast (opcjonalnie)
- bread flour, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 780.3 kJ / 186.5 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 594 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15 godz.
Sourdough Bread with Olives
5 Std. 20 Min
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Rye sourdough starter powder
24h 10 min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Sourdough pizza base
3h 5min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1 Std. 10 Min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4h 20min